Aksaray Üniversitesi
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
JSTOR Tarafından Geçici Olarak Ücretsiz Erişime Açılan E-Kitaplar

JSTOR Mart ayında, uzaktan öğretme ve öğrenmeye ani geçişi desteklemek ve kütüphanelerdeki basılı kitaplara erişim eksikliğini gidermek için yayıncı ortaklarıyla birlikte çalışarak 38.000 e-kitaba geçici olarak ücretsiz erişim sağladı.

Başlangıçta 30 Haziran'da sona erecek şekilde planlanan bu girişim, katılan yayıncıların çoğunun olumlu yaklaşımı ile 31 Ağustos 2020'ye kadar uzatıldı. 48 yayınevinin 32,000’den fazla e-kitabının bulunduğu bu listeye şuradan ulaşabilirsiniz.

Keşif ve MARC Kayıtları

Uzatılmış erişimin bir parçası olarak koleksiyon EDS, Alma, WorldCat Dicsovery gibi keşif araçlarında da aktive edilmiştir. JSTOR aynı zamanda OCLC WorldShare Collection Manager aracılığyla ücretsiz MARC kayıtları da sağlamaktadır. OCLC’ye “Books at JSTOR Temporary COVID-19 Access” adında yeni bir koleksiyon eklenmiştir ve otomatik olarak JSTOR Holdings feed (aka autoload)’tan seçilebilecektir. Kayıtları JSTOR Kayıtları için OCLC Kılavuzu’nda belirtildiği gibi aktive edebilir ve 7-10 gün içerisinde almaya başlayabilirsiniz.

Erişim Süresi : 31 Ağustos 2020 tarihine kadar erişime açıktır.